Nabil Dirar en Tahith Chong zorgen voor grote problemen bij Club Brugge

Nabil Dirar en Tahith Chong zorgen voor grote problemen bij Club Brugge
Dinsdag 13 april 2021 - 09:30   I   door Redactie

Het loopt dezer dagen niet allemaal meer op wieltjes bij Club Brugge. De regerende landskampioen stevent af op een nieuwe landstitel, maar sprankelend is het voetbal van blauw-zwart al even niet meer. En dat heeft ook te maken met mislukte wintertransfers.

In januari haalde Club Brugge onder meer Bas Dost, Nabil Dirar, Tahith Chong en Stefano Denswil in huis. Dost bewees al snel zijn waarde, maar de overige drie spelers hebben moeite om zich door te zetten in het elftal van Philippe Clement. In het geval van Chong spreekt Het Laatste Nieuws zelfs van een mislukte transfer.

De Nederlander werd met hoge verwachtingen naar Jan Breydel gehaald, maar kon die nooit inlossen. Op het veld van Anderlecht kreeg Youssouph Badji - nota bene een centrumspits - zelfs de voorkeur op Chong. Een teken aan de wand.

(Lees verder onder de afbeelding)

Ergernis bij Club

Dat Chong en Dirar zich niet wisten door te zetten, zorgt overigens voor ergernis bij Club Brugge. De twee werden gehaald om het vertrek van smaakmaker Krépin Diatta op te vangen. Chong en Dirar bleken tot dusver echter geen meerwaarde, waardoor Clement al meermaals serieus in de problemen kwam.

Clement kan Clinton Mata haast nooit rust gunnen en dat weegt stilaan door bij de Angolese verdediger. Bovendien beschikt Clement met Noa Lang en Charles De Ketelaere slechts over twee wingers waarop hij écht kan rekenen.

Nieuwe winger in aantocht

Met het oog op volgend seizoen gaat Club al zeker één nieuwe flankaanvaller aantrekken. De kans dat Chong langer bij blauw-zwart blijft, is ondertussen erg klein geworden. Net als Dirar zal hij wellicht vertrekken aan het einde van dit seizoen. Wat Club Brugge met Stefano Denswil gaat doen, is dan weer nog niet duidelijk.

Poll: Vind jij dat Club Brugge hen moet houden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Fenerbahçe  I  Manchester United

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024