Rode Duivels zwaar op de korrel genomen: "Hypocriete losers"

Rode Duivels zwaar op de korrel genomen:
Woensdag 31 maart 2021 - 14:00   I   door Redactie

De pannen van het dak spelen, 8-0 winnen in een WK-kwalificatiematch tegen Wit-Rusland, heel België voetbalplezier bezorgen en tóch massaal kritiek slikken. Dat is wat de Rode Duivels overkomen is.

Dat had voor alle duidelijkheid niets te maken met de prestaties óp het veld, wel met wat eraan vooraf ging. Het statement dat de internationals namelijk probeerden te maken naar aanleiding van de hele controverse rond het aankomende WK in Qatar.

Onder erbarmelijke werkomstandigheden zijn daar in de afgelopen jaren zeker 6.500 gastarbeiders overleden. In tal van landen wordt opgeroepen tot een boycot van het evenement of in ieder geval tot het benoemen van de wantoestanden.

Eerst de Noorse nationale ploeg, daarna de Duitse en vervolgens ook de Nederlandse brachten bij de aftrap van hun respectievelijke WK-kwalificatiematch al een boodschap op het shirt, de één al krachtiger dan de ander.

Politici

En net dat werd de Rode Duivels op sociale media verweten, dat het een nietszeggende boodschap was waarbij allerminst man en paard genoemd werden. Zelfs politici spaarden hun kritiek niet.

Poll: Hadden de Rode Duivels met een krachtiger boodschap moeten komen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Wales  I  Tsjechië  I  Wit-Rusland  I  WK

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023