Vandenbempt bruskeert Club Brugge en Anderlecht: "Geen illusies maken"

Vandenbempt bruskeert Club Brugge en Anderlecht:
Woensdag 31 maart 2021 - 12:00   I   door Redactie

Na de prestaties is het tijd voor de analyses. En dan zit je met Peter Vandenbempt wel aan het juiste adres. Al zullen ze het daar bij Club Brugge en Anderlecht wellicht niet mee eens zijn.

Want in zijn EK-selectie schrijft de analist na het WK-drieluik tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland meteen twee spelers van elke club af. "De vraagstukken blijven dus, al kunnen we wel al concluderen wie er niét zal bij zijn."

"Dat zijn de jongens die in de tribune gezeten hebben en in drie wedstrijden geen seconde gespeeld hebben: De Ketelaere, Sambi Lokonga, Verschaeren en Mechele. In een selectie van 23 hoeven zij zich geen illusies te maken", laat hij bij Sporza noteren.

"De bondscoach pleit voor een ruimere EK-selectie, maar als het er maar 23 mogen zijn, zullen er flinke keuzes gemaakt moeten worden. Na gisteren zijn er nog die hoop koesteren, maar anderen weten nu dat ze er niet bij zullen zijn." En die conclusie zal hard aankomen bij zowel Club Brugge als Anderlecht.

Financiële redenen

Bij blauw-zwart vinden ze immers dat De Ketelaere hét talent voor de toekomst is en dat hij al voldoende getoond heeft om nu al deel uit te maken van een EK-selectie. En de nieuwe onderschatting van een sterkhouder als Mechele begint te irriteren.

Bij Anderlecht spelen dan weer financiële redenen mee. Een EK-selectie van zowel Sambi Lokonga als Verschaeren zou immers hun marktwaarde serieus doen stijgen. En dat zou paars-wit helpen om komende zomer die broodnodige uitgaande toptransfer te maken.

Poll: Heeft Vandenbempt gelijk met zijn analyse?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Wales  I  Tsjechië  I  Wit-Rusland  I  Anderlecht  I  Club Brugge

donderdag 9 februari 2023

woensdag 8 februari 2023

dinsdag 7 februari 2023

maandag 6 februari 2023