Deze toppers gooide Mourinho allemaal uit de ploeg

Deze toppers gooide Mourinho allemaal uit de ploeg
Dinsdag 01 november 2016 - 19:42   I  

José Mourinho mag dan wel een gevierd coach zijn, hij heeft ook de reputatie een onverbiddelijke trainer te zijn. Hij is niet te beroerd om veelbelovende spelers of grote namen zonder pardon uit de ploeg te zetten. Wij maakten een lijstje op met spelers die in het vaarwater van Mourinho kwamen.

Kevin De Bruyne: Hij was nog geen grote naam toen hij bij Chelsea aankwam, maar Mourinho zal zich deze transfer wellicht nog lang beklagen. Mourinho vond dat De Bruyne niet ervaren genoeg was, niet hard genoeg trainde en defensief niet genoeg werk opknapte. Daarom gaf de Portugees de voorkeur aan Oscar. Die laatste komt nu echter bij Chelsea niet meer aan spelen toe, terwijl De Bruyne een van de grote sterkhouders is bij Manchester City.

Romelu Lukaku: Nog een jonge Belg die eruit werd gegooid door Mourinho. Hij werd op luid gejuich onthaald door Chelsea-fans, die in hem de nieuwe Drogba zagen. Mourinho zag dat echter niet en gunde hem bitter weinig speeltijd. De Portugees gaf de voorkeur aan Eto’o of Torres. Toen ook Diego Costa gehaald werd, was de maat vol voor Lukaku. Het noopte hem andere oorden op te zoeken, op uitleenbasis bij West Bromwich Albion en Everton. Naar die laatste club stapte hij uiteindelijk definitief over.

Iker Casillas: Mourinho luidde de teloorgang van de legendarische doelman bij Real Madrid in. Hij verweet de Spanjaard ploeginformatie door te sluizen naar tegenstanders opdat hij gedwarsboomd kon worden. Casillas viel zo uit de ploeg, Diego Lopéz speelde in zijn plek. Hoewel Mourinho uiteindelijk ontslagen werd bij Real Madrid, was Casillas al genoeg schade berokkend. Zijn imago was besmeurd en hij verliet langs het achterpoortje Madrid voor FC Porto.

Ricardo Quaresma: Bij Inter Milaan verwachtte men veel van de aankoop van zo’n twintig miljoen euro. Het draaide echter uit op een fiasco. Quaresma won de trofee voor slechtste voetballer in de Serie A. Mourinho gaf hem nauwelijks een kans omdat Quaresma niet kon aarden in het defensieve systeem. Quaresma gaf nadien toe dat hij vaak wenend wakker werd als hij in de ochtend moest gaan trainen.

Juan Mata: De Spanjaard was ongeveer hetzelfde lot beschoren als Quaresma bij Inter en De Bruyne bij Chelsea. De spelmaker kon defensief niet genoeg brengen en zo werd de tweemalige speler van het jaar bij Chelsea verkocht aan Manchester United. Toch opmerkelijk: bij United speelt Mata onder Mourinho wél. Mourinho lijkt dus wel bereid om bij te draaien.

Bastian Schweinsteiger: Het nieuwste ‘slachtoffer’ van Mourinho. De Duitse wereldkampioen werd vorig seizoen nog met grote trom binnengehaald door Manchester United, maar werd vaak geplaagd door blessures. In zijn tweede seizoen is Mourinho de plaaggeest van dienst. Hij gunt Schweini geen minuut en laat hem zelfs trainen bij de beloften. Daarnaast mocht Schweinsteiger ook niet verschijnen op de ploegfoto. Er is mogelijk wel beterschap op komst: gisteren mocht Schweinsteiger voor het eerst weer meetrainen met de A-ploeg.

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024