'Genk gaat spectaculaire vervanger Onuachu binnenhalen': "Als dat zou lukken..."

'Genk gaat spectaculaire vervanger Onuachu binnenhalen':
Maandag 22 maart 2021 - 21:00   I   door Redactie

Play-off 1 is nog niet binnen voor KRC Genk, maar het volgende seizoen voorbereiden staat daar los van. Omdat de Limburgers sowieso een oplossing voor de vertrekkende Onuachu gaan moeten vinden.

De lat ligt hoog natuurlijk. In één seizoen heeft Paul Onuachu zich niet alleen tot topschutter gekatapulteerd, maar ook tot onmisbare schakel in het aanvalsspel van KRC Genk. Neem hem weg en de kans is groot dat er van play-off 1 niet eens sprake zou zijn in de Luminus Arena.

Maar het zal bij dit ene uitmuntende seizoen blijven. Een transfer is immers onafwendbaar. Onuachu zelf wil op zijn 26ste absoluut een stap hogerop zetten en KRC Genk beseft dat het zijn bloedvorm best nu verzilvert voor de marktwaarde van de boomlange Nigeriaan volgend jaar misschien gaat dalen.

Maar dan moet er wel een vervanger komen natuurlijk. En wie beter dan iemand die het huis al goed kent, daardoor geen aanpassingsperiode zou nodig hebben en nog eens vlot scoort bovendien. In Turkije klinkt het dat KRC Genk voluit voor Ally Samatta gaat en een bod van drie miljoen euro gaat uitbrengen.

Philippe Clement

Een peulschil in vergelijking met de minstens 20 miljoen euro die Onuachu in het laatje moet brengen. Maar wel absoluut een goede zet als het zou lukken. Samatta was onder Philippe Clement enorm succesvol bij de bekerfinalist en hielp in 2019 mee de titel veroveren. 

Hij verruilde in januari 2020 KRC Genk voor Aston Villa, maar werd een halfjaar later al verhuurd aan Fenerbahçe. Maar ook daar heet hij ongelukkig te zijn. Even leek hij vorige winter naar Club Brugge te trekken - Philippe Clement weet je wel, maar tot een deal kwam het nooit.

Nu zou oude liefde KRC Genk dus de oplossing kunnen bieden. Op sociale media toonden de Genkse supporters zich alleszins laaiend enthousiast over de mogelijke komst van hun gewezen goalgetter. "Als dat zou lukken..."

Poll: Is Samatta een goede vervanger voor Onuachu?

TAGS  I  Club Brugge  I  Fenerbahçe  I  KRC Genk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024