Vincent Kompany plooit voor woeste Anderlecht-supporters

Vincent Kompany plooit voor woeste Anderlecht-supporters
Zaterdag 20 maart 2021 - 10:00   I   door Redactie

Dat hij onder vuur ligt bij Anderlecht is de understatement van het jaar, maar Vincent Kompany probeert dapper voort te doen. Op zijn eigen manier weliswaar, maar af en toe pikt hij ook dingen op.

Zoals de eis om Adrien Trebel in de ploeg te droppen. Veel supporters, maar ook waarnemers verbazen zich al weken over het feit dat de Fransman maar geen kans krijgt. Zeker omdat de resultaten steeds bergaf gaan.

Het argument dat Trebel een moeilijk karakter heeft en al snel voor problemen zorgt, ging lange tijd op, maar zelfs dat werd de laatste maanden in de wandelgangen al ontkracht. De middenvelder zou zich voorbeeldig gedragen en ook geen misbaar maken omwille van zijn bankzittersstatuut sinds hij terug is uit blessure.

Vooral sinds de pijnlijke bekeruitschakeling werd de roep van de supporters om Trebel steeds luider. Oorverdovend luid zelfs. En nu zou Kompany dus op hun eis ingaan. Tegen Zulte Waregem zondagavond staat hij volgens alle waarnemers opnieuw in de basis.

Meerwaarde

Wellicht omdat ook de Anderlecht-trainer zag dat het de inbrengen van de pocketmiddenvelder tegen KRC Genk niet alleen een meerwaarde bracht - hij scoorde op vrijschop, maar tegelijkertijd ook meer vuur in de ploeg.

"Adrien is fit en klaar om de ploeg te helpen", aldus Kompany op de persconferentie voor de match tegen Zulte Waregem. "Als hij presteert zoals tijdens zijn invalbeurt vorige week, spreken de prestaties voor zich."

Poll: Moet Trebel vanaf nu altijd in de ploeg staan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Zulte Waregem

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024