OFFICIEEL: KRC Genk in snelheid gepakt, leider vertrekt met onmiddellijke ingang

OFFICIEEL: KRC Genk in snelheid gepakt, leider vertrekt met onmiddellijke ingang
Zaterdag 20 maart 2021 - 08:30   I   door Redactie

Na het 2-2-gelijkspel tegen Standard kan KRC Genk de reguliere competitie eigenlijk laten voor wat het is. Alle aandacht kan vanaf nu naar de bekerfinale. Al zullen de Limburgers wel een belangrijke pion missen.

Danny Vukovic (35) keert immers met onmiddellijke ingang terug naar Australië. De doelman vertrekt zondag al naar Australië om daar zijn vrouw bij te staan bij de bevalling van hun tweede kindje en keert niet meer terug. KRC Genk was verrast door zijn vraag, maar toonde veel begrip voor de situatie en werkte actief mee aan een oplossing.

Daarmee wordt het einde van zijn carrière bij de Limburgse club met enkele maanden vervroegd. Sinds John van den Brom voor de jonge Maarten Vandevoordt koos als eerste doelman, was Vukovic niet meer de sterkhouder van weleer, maar wel nog altijd een bepalende figuur in de kleedkamer. 

KRC Genk nam de Australische keeper in juli 2017 op 32-jarige leeftijd over van Sydney FC. "Door zijn leeftijd leek hij een atypische Genk-transfer, maar hij bleek uiteindelijk van goudwaarde in de titelstrijd", schrijft Het Laatste Nieuws

Feestbeest

"Tijdens het titelfeest ontpopte hij zich zonder twijfel tot het grootste feestbeest. Een Aussie hoef je niet uit te leggen wat drinken is. Vukovic was en is een graag geziene gast in de Genkse kleedkamer, een leider op en naast het veld." Maar die leider zullen ze in de Luminus Arena voortaan dus moeten missen.

Poll: Is het vertrek van Vukovic een verlies voor KRC Genk?

TAGS  I  KRC Genk  I  Standard  I  Sydney FC

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024