Club Brugge voor de rechter gesleept met miljoenenclaim

Club Brugge voor de rechter gesleept met miljoenenclaim
Vrijdag 19 maart 2021 - 08:00   I   door Redactie

Club Brugge is de voorbije jaren dé maatstaf geworden als het op transfers aankomt. In tegenstelling tot Anderlecht, waar heel wat geld naar de makelaars vloeide, is dat bij blauw-zwart niet het geval.

De reden is dat Club Brugge vaak voet bij stuk houdt en zich niet laat kaalplukken door inhalige managers. Al levert dat soms ook problemen op. Zo weet Het Nieuwsblad dat de Bruggelingen in een rechtszaak verwikkeld zijn met Pro Athlete, het makelaarsbedrijf dat de belangen behartigt van Arnaut Danjuma.

"Na diens transfer naar Bournemouth vorderde zijn spelersmakelaar 112.500 euro commissie én 750.000 succesvergoeding", valt er te lezen. "Blauw-zwart betwist die bedragen omdat die slaan op diensten die nooit verleend zijn en de makelaar volgens Club de transfer niet eens hielp faciliteren."

En het lijkt erop dat de soep niet zo heet zal gegeten worden als hij wordt opgediend. "Het oordeel is nu aan de rechter. In september vindt een hoorzitting plaats voor de Ondernemingsrechtbank in Brugge. Club maakt zich sterk dat het uiteindelijk minder dan de helft van dat gevorderde bedrag zal moeten ophoesten."

Poll: Moeten de hoge commissies van spelersmakelaars aan banden worden gelegd?

TAGS  I  Club Brugge  I  Bournemouth

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023