Belgische topclubs forceren competitiehervorming: "Pure omkoping en afpersing"

Belgische topclubs forceren competitiehervorming:
Maandag 15 maart 2021 - 19:00   I   door Redactie

Terwijl je naar de wedstrijden op televisie zit te kijken, wordt achter de schermen - figuurlijk dan - druk uitgeoefend om meer beloftenteams in 1B te krijgen. En daarvoor worden niet bepaald zachtzinnige methodes gebruikt.

Na Club Brugge met Club NXT willen graag ook de andere leden van de G5 (Anderlecht, AA Gent, KRC Genk en Standard) plus Antwerp en Charleroi graag een beloftenteam in 1B laten spelen. Concreet zou het dus om minstens zeven bijkomende beloftenploegen gaan die volgend seizoen in de tweede profreeks met 16 clubs gaan spelen.

Een voorstel dat op heel wat tegenstand van de andere clubs stuit, omdat 1B dan een veredelde beloftencompetitie zou worden. Maar volgens Het Laatste Nieuws zouden er toch genoeg stemmen geronseld zijn om de competiehervorming er dinsdag door te krijgen. "Door pure omkoping en afpersing", stelt de krant.

"Zo zou Lierse alsnog degraderen als ze niet akkoord gaan. En als Deinze niet meestemt, zou de bouwtermijn van hun stadion niet verlengd worden." Al worden er volgens de krant ook lokmiddelen gebruikt. "Beerschot en OHL moesten eerder afstand doen van een deel van hun tv-gelden, maar zouden nu in ruil een grotere vergoeding krijgen."

"Doodsvonnis voor 1B"

"Alles om toch maar aan voldoende stemmen te raken", vervolgt HLN. "Ook ploegen als Kortrijk zullen allicht ‘voor’ stemmen, want in het voorstel wordt er een seizoen langer vastgehouden aan 18 teams in 1A. Dat dit voorstel mogelijk het einde voor clubs als Westerlo, RWDM of Lommel betekent, wordt allicht als ‘collateral damage’ gezien."

"Sorry, maar dit is het doodsvonnis voor 1B. Voor ons Belgisch voetbal", aldus CEO van OHL, Philippe Bormans nog altijd in Het Laatste Nieuws. "Ik hoorde al dat Eleven Sports geen interesse heeft om zo’n format uit te zenden. Met andere woorden: de 1B-ploegen riskeren dan zonder tv-gelden te vallen. Helemaal onleefbaar dus. Dan kan je 1B net zo goed meteen ten grave dragen." Dinsdag volgt er uitsluitsel.

Poll: Ben je voorstander van meer beloftenploegen in 1B?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Charleroi  I  OHL  I  KV Kortrijk  I  Westerlo  I   RWDM  I  Lommel  I  Club NXT  I  Sport  I  Voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024