Peter Vandenbempt reikt dé oplossing aan: "Daar heeft Anderlecht nood aan"

Peter Vandenbempt reikt dé oplossing aan:
Maandag 15 maart 2021 - 19:30   I   door Redactie

Ook ervaren commentatoren en analisten keken met zondagavond met stijgende verbazing naar de manier waarop Anderlecht de boot inging. Peter Vandenbempt is daar één van.

"Het excuus van de jonge spelers gaat minder en minder op", stelt hij op Sporza. "Diaby is een man met heel veel ervaring, maar hij heeft niets bijgebracht. Sambi Lokonga, die de voorbije maanden heel veel goeds heeft gedaan, was gisteren onzichtbaar. Hij kan zich niet in de wedstrijd knokken."

En Vandenbempt ziet nog wel meer routiniers die niet voldoen. "Miazga, die toch heel lang een heel solide verdediger is geweest, gaat bij de eerste goal in de fout. Ook Lawrence ging in de fout, hij is ook geen jonge onervaren speler. Als die paar zekerheden ook wegvallen, dan schiet er niet veel meer over."

De analist geeft niet alleen kritiek, hij heeft ook een oplossing in gedachten om paars-wit er toch een beetje meer stabiliteit te geven. "Ik denk dat het voor de laatste paar wedstrijden duidelijk is dat de inbreng van Trebel wel iets teweegbracht."

Basisplaats

"Hij heeft wat mij betreft gesolliciteerd naar een basisplaats. De manier waarop hij de dingen vastgreep, daar heeft Anderlecht nood aan." Afwachten of Kompany die raad ter harte neemt. Bij zijn invalbeurt tegen KRC Genk gaf de Fransman de ploeg alleszins een surplus.

Poll: Moet Kompany Trebel gaan opstellen?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024