'Conflict met Coucke komt op hoogtepunt: Anderlecht legt transferactiviteiten stil'

'Conflict met Coucke komt op hoogtepunt: Anderlecht legt transferactiviteiten stil'
Zaterdag 13 maart 2021 - 14:30   I   door Redactie

Hoezeer Anderlecht ook probeert op het sportieve te focussen, de financiële miserie komt toch altijd op één of andere manier de aandacht opeisen. Helaas in negatieve zin.

Soms zijn het uitspraken, maar vaak is het ook de keiharde realiteit waarmee paars-wit geconfronteerd wordt. Zo konden de Brusselaars de voorbije transferperiodes enkel versterkingen halen door ze te huren of ze gratis aan te trekken. 

En ook voor volgend seizoen zal het behelpen zijn. Want de financiële impasse heeft volgens Het Laatste Nieuws zware consequenties. "Bij Anderlecht kan men voorlopig niet ten volle aan het transferhuiswerk kan beginnen wegens nog steeds geen sluitend akkoord tussen de aandeelhouders", schrijft de krant.

Concreet heeft dat te maken met het feit dat eigenaar Marc Coucke en de minderheidsaandeelhouders in onmin leven. Beide partijen heten on speaking terms te zijn, maar gunnen elkaar het licht in de ogen niet. 

Kapitaalsverhoging

Coucke zou een serieuze kapitaalsverhoging willen doorvoeren om de schuldenberg af te bouwen, maar daar passen die minderheidsaandeelhouders voor. Omdat ze de ondernemer liever weg willen. Een spelletje dat het sportieve luik op Anderlecht alleen maar in het gedrang brengt.

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024