Druk bij Anderlecht bereikt pijnlijk dieptepunt: "Dat zal invloed hebben"

Druk bij Anderlecht bereikt pijnlijk dieptepunt:
Zaterdag 13 maart 2021 - 10:00   I   door Redactie

Moet het nog gezegd dat de beker belangrijk is voor Anderlecht? Zondag zullen de zenuwen in het Lotto Park méér dan strak gespannen staan voor de halve finale tegen KRC Genk.

Als zelfs Kompany het niet wil minimaliseren, weet je dat het écht om de knikkers gaat. Nu het er niet direct naar uitziet dat Anderlecht in play-off 1 zal terechtkomen, is de beker de enige weg die overblijft om een Europees ticket te bemachtigen.

Kwalificatie kan een grote impact hebben op de financiële toekomst van paars-wit, aangezien het mee zal bepalen hoe groot de inspanningen van de aandeelhouders zijn, stelt Het Laatste Nieuws.

"Er liggen twee plannen klaar: één met en één zonder Europees voetbal", vertelt B-aandeelhouder Etienne Davignon aan de krant. "Dat zal invloed hebben." Invloed op het transferbeleid, invloed op de doorgroei van de club en dus invloed op de sportieve resultaten. Niet-kwalificatie kan voor een pijnlijk dieptepunt zorgen.

Schouders

Een immense druk die op de schouders van Vincent Kompany en zijn spelers ligt. Zondagavond in de bekerclash tegen KRC Genk zal te zien zijn hoe goed of hoe slecht ze daarmee kunnen omgaan.

Poll: Zal Anderlecht volgens jou een Europees ticket bemachtigen?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024