Vincent Kompany pakt Anderlecht-sterkhouder keihard aan: "Dom en misplaatst"

Vincent Kompany pakt Anderlecht-sterkhouder keihard aan:
Vrijdag 12 maart 2021 - 12:30   I   door Redactie

Trainer zijn van Anderlecht? Niemand die gezegd heeft dat het een gemakkelijke job was. Maar als je Vincent Kompany zijnde al een moeilijk seizoen doorspartelt, kan je randfenomenen missen als kiespijn.

Dat had Sambi Lokonga duidelijk niet door. De aanvoerder van Anderlecht raakte na de match tegen KV Mechelen in een heuse mediastorm verwikkeld. Aanleiding was het feit dat hij zijn gewone kapiteinsband droeg. Terwijl in het kader van een actie om homofobie te veroordelen en diversiteit aan te moedigen alle aanvoerders afgelopen weekend een regenboogband zouden dragen.

Dat deden ze ook allemaal, behalve dus Sambi Lokonga, die die regenboogband ónder zijn kapiteinsband stopte. Meteen werd geïnsinueerd dat de middenvelder dat met opzet deed omdat hij net als zijn broer Paul-José Mpoku zeer christelijk is. Ook die weigerde in het verleden al eens een regenboogband te dragen.

Net als de buitenwereld reageerde de Pro League heftig, ook Anderlecht zat er zwaar mee verveeld. Vooral omdat zijn excuses - "Het was uit bijgeloof" - niet echt werden aanvaard. Op de persconferentie voor de halve finale van de beker tegen KRC Genk kwam Vincent Kompany nog eens terug op het voorval.

Excuses

"Dat hebben we zeker intern besproken", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Het was een dom misverstand en Sambi heeft zelf een statement gemaakt. Intern hebben we het opgelost. Sambi zal zondag met de band spelen en het was dom en misplaatst van hem. Hij heeft zijn excuses aangeboden, maar er was geen slechte intentie bij."

Poll: Geloof jij dat het niet om slechte intentie ging?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  KV Mechelen

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024