Koning Frank bezorgt Anderlecht geweldige uitgangspositie

Koning Frank bezorgt Anderlecht geweldige uitgangspositie
Donderdag 16 februari 2017 - 22:49   I   door Redactie

Anderlecht heeft een uitstekende uitgangspositie behaald in de zestiende finales van de Europa League. Paars-wit versloeg Zenit Sint-Petersburg met 2-0 in de heenwedstrijd. Frank Acheampong scoorde beide goals.

Heel wat fans en waarnemers fronsten de wenkbrauwen toen ze de opstelling van René Weiler zagen. De coach van Anderlecht stelde zowaar een veredeld B-elftal op. Zo maakte doelman Rubén zijn debuut en kregen ook onder meer Frank Acheampong en Isaac Thelin hun kans. Vooral die eerste maakte indruk.

Al in de vijfde minuut trof de Ghanees raak. Stanciu vond Acheampong met een schitterende voorzet en de pijlsnelle flankspeler trapte de bal heel mooi binnen. Na een halfuur verdubbelde diezelfde Acheampong verrassend de voorsprong. Met een prachtige goal deed hij het Astridpark een tweede keer ontploffen.

Zenit zat nog lekker in zijn winterslaap. In de tweede helft kwam Anderlecht er wel minder uit. Toch slaagden de Russen er niet in om het belangrijke uitdoelpunt te scoren. Zo doet Anderlecht uiteraard een prima zaak.

TAGS  I  Anderlecht  I   Zenit Sint-Petersburg

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024