UEFA neemt deze beslissing over uitstellen van Club Brugge-Dynamo Kiev

UEFA neemt deze beslissing over uitstellen van Club Brugge-Dynamo Kiev
Donderdag 25 februari 2021 - 09:00   I   door Redactie

Covid-19 houdt dezer dagen lelijk huis bij Club Brugge. Liefst zeven spelers en een quasi volledige trainersstaf zijn besmet met het coronavirus. Maar ondertussen moet de miljoenenbusiness van de UEFA wel gewoon blijven draaien.

Ondanks de vele afwezigen bij Club Brugge, zal de match tegen Dynamo Kiev niet worden afgelast. Dat heeft de UEFA al beslist. De Europese voetbalbond hanteert strenge regels, ook in tijden van corona. Zeven besmette spelers, dat is niet genoeg om de match uit te stellen.

"In de Belgische competitie zou Club Brugge daarmee een wedstrijd kunnen uitstellen, maar in Europa gelden andere regels", schrijft Het Nieuwsblad"De UEFA verplicht clubs te spelen als dertien spelers, waarvan minstens één keeper, negatief zijn."

Desnoods met volledige B-ploeg

"Die dertien worden niet berekend op basis van de A-kern, maar op basis van de squad list die elke club moet indienen. Daarop staan in het geval van Club 32 namen - alle spelers van de A-kern, aangevuld met jongeren van Club NXT", verduidelijkt de krant nog.

Dat wil zeggen dat Club Brugge in Europees verband een wedstrijd pas kan laten uitstellen als het negentien positieve gevallen heeft of als alle keepers ziek zouden zijn. De kans op zo'n situatie is uiteraard zo goed als onbestaande.

Vorige week maakte de UEFA nog bekend dat op een totaal van meer dan duizend Europese wedstrijden amper twaalf keer een afgelasting plaatsvond.

TAGS  I  Club Brugge  I  Dynamo Kiev

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024