Alweer sterkhouder uit: Club Brugge met maar liefst 10 afwezigen naar Kiev

Alweer sterkhouder uit: Club Brugge met maar liefst 10 afwezigen naar Kiev
Woensdag 17 februari 2021 - 08:15   I   door Redactie

Heel stiekem werd zelfs van de finale gedroomd, maar het gaat Europa League-avontuur van Club Brugge zou zomaar in de zestiende finales tegen Dinamo Kiev kunnen stranden. Met dank aan corona.

Trainer Philippe Clement en zijn assistenten Jonas Ivens en Johan Van Rumst plus talentcoach Carl Hoefkens. Van de spelers al zeker Stefano Denswil, Matej Mitrovic, Hans Vanaken. Allen zijn ze zeker besmet met corona. Charles De Ketelaere en Noa Lang voelen zich 'gewoon' ziek, maar zeker al die laatste blijft  uit voorzorg huis.

Als De Ketelaere ook effectief niet mee afreist, mist Club Brugge maar liefst negen belangrijke pionnen. Neem daarbij ook nog sowieso de geschorste Eduard Sobol en Tahith Chong die niet speelgerechtigd is en je komt aan elf afwezigen. Dat is een serieuze aderlating voor toch één van de belangrijkste matchen van het seizoen. In Brugge kruisen ze hun vingers voor De Ketelaere.

Update 17/02 - 08:15

Club Brugge heeft zonet zijn selectie bekend gemaakt die naar Kiev zal vertrekken. Daarbij uiteindelijk géén Noa Lang, maar wel Charles De Ketelaere. Lang testte negatief op corona, maar is onvoldoende hersteld van zijn ziekte. Toch een klap voor blauw-zwart. De Ketelaere - eerder al negatief getest, is aan de beterhand en zal normaal wel fit raken voor de match van donderdag.

Poll: Is de aderlating te groot om sportief een serieuze kans te maken?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024