Silvio Proto kan verrassende terugkeer bij Jupiler League-club maken

Silvio Proto kan verrassende terugkeer bij Jupiler League-club maken
Woensdag 03 februari 2021 - 15:00   I   door Redactie

37 is hij ondertussen al, maar Silvio Proto is nog steeds doelman. Op papier toch. Nu zijn contract bij Lazio Roma ontbonden is, is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil. Straks in de Jupiler Pro League?

Dat Proto terugkeert naar België lijdt geen twijfel. De gewezen doelman van KV Oostende, Anderlecht, Germinal Beerschot en La Louvière heeft in onderling overleg zijn contract bij Lazio laten ontbinden. Veel heeft te maken met een handblessure, maar voordien was hij al weggezakt naar het statuut van derde of zelfs vierde keeper.

De Waalse doelman werd in de zomer van 2018 door Lazio weggeplukt bij Olympiakos en had in Rome nog een contract tot het einde van het seizoen. Proto had bij Lazio altijd het statuut van reservekeeper, spelen deed hij er amper. Zijn laatste match dateert van januari vorig jaar, toen hij mocht keepen in een bekerduel. In totaal stond Proto 9 keer tussen de palen bij Lazio.

Keeperstrainer

De 13-voudige Rode Duivel is naar verluidt op zoek naar een Belgische club om daar opnieuw aan de slag te gaan. Hetzij als reservedoelman - als die handblessure het toelaat, hetzij als keeperstrainer. Dat laatste lijkt een stuk waarschijnlijker, want Proto had eerder al laten vallen dat dit wel eens zijn allerlaatste seizoen zou kunnen zijn.

Poll: In welke hoedanigheid zal Proto terugkeren in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  KV Oostende  I  Anderlecht  I  Germinal Beerschot  I  La Louvière  I  Lazio  I  Olympiakos

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024