Verraste Deschacht mag zich aan revanche verwachten: "Heel laag van hem"

Verraste Deschacht mag zich aan revanche verwachten:
Woensdag 03 februari 2021 - 12:30   I   door Redactie

Olympic Charleroi-Zulte Waregem is één van de bekermatchen woensdagavond. Op zich niets speciaals, maar omdat Olivier Deschacht zal meespelen krijgt de wedstrijd een extra pigment.

Vooral omdat er bij Olympic Charleroi ene Mohamed Dahmane rondloopt. 38 ondertussen, maar zowel sportief directeur als speler bij Charleroi. En de ex-speler van Bergen, KRC Genk en Club Brugge heeft nog een serieus eitje te pellen met Deschacht, dertien jaar na een beruchte aanvaring.

Het Nieuwsblad zocht Dahmane op en vroeg hem naar het incident waarbij de Fransman, toen bij Bergen aan de slag, Deschacht ervan betichtte hem een “clochard” te noemen. "Dat ben ik zeker nog niet vergeten", aldus Dahmane. "Nu zal hij zien dat de clochard rijk is. Geen miljonair, maar ik heb mijn kost goed verdiend."

Karma

Maar het ligt hem dertien jaar na de feiten duidelijk nog altijd zwaar op de maag. "Kijk, voor zijn carrière kan je alleen ­respect hebben. Een goeie speler, nog altijd. Maar dat hij zoiets zei tegen een speler van een kleine club vind ik nog altijd heel laag."

Dat Dahmane tuk is op revanche blijkt uit het feit dat hij in de krant ook naar de gokaffaire verwijst waarin Deschacht enkele jaren geleden in verzeild raakte. "Wanneer ik zie wat hem later in zijn carrière overkomen is, noem ik dat karma. Ik, 'le petit clochard', ben gelukkig vandaag. Ik hoop echt dat Francky Dury hem laat spelen. Dat wordt mooi.”

Poll: Moet Dahmane zoiets na 13 jaar niet achter zich kunnen laten?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Olympic Charleroi  I  Bergen  I  KRC Genk  I  Club Brugge

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024