‘Transfervrije Lasse Schöne tekent mogelijk bij deze Belgische topclub’

‘Transfervrije Lasse Schöne tekent mogelijk bij deze Belgische topclub’
Dinsdag 02 februari 2021 - 09:30   I   door Redactie

De wintermercato anno 2021 behoort tot het verleden in de Jupiler Pro League. Al wil dat niet zeggen dat de Belgische eersteklassers geen nieuwe spelers meer kunnen contracteren. De transfervrije markt biedt immers nog een oplossing voor ploegen die nog steeds op zoek zijn naar versterking.

Lasse Schöne is zo'n transfervrije speler. De 34-jarige Deen liet onlangs zijn contract bij Genoa ontbinden en is nu op zoek naar een nieuwe werkgever. Schöne traint mee bij zijn ex-club Ajax, maar zal daar omwille van de hevige concurrentie op zijn plaats geen contract tekenen. En dus kijkt de middenvelder verder.

Het Italiaanse Cagliari zou bereid zijn om Schöne een nieuwe kans in de Serie A te geven. Al kan de Deen ook nog steeds naar België. Landskampioen Club Brugge houdt de situatie van Schöne nog steeds in de gaten. Club zegt niet 'neen' tegen een buitenkansje en vindt dat Schöne over een interessant profiel beschikt.

Rust voor Vanaken

Schöne zou de concurrentie op het middenveld kunnen aanscherpen. Bovendien is het met een druk programma in het verschiet niet onverstandig om er nog een extra middenvelder bij te halen. Club-coach Philippe Clement zou spelers als Hans Vanaken, Ruud Vormer en Mats Rits te gepasten tijde rust kunnen geven. Zonder zijn ploeg daarbij te verzwakken.

Schöne werd recent ook wel al genoemd bij KRC Genk en Anderlecht, waar zijn dossier eveneens op tafel ligt. Spelen zij korter op de bal dan Club Brugge? En wat is Schöne zelf van plan? Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Bij welke Belgische club zou jij Schöne graag zien tekenen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Ajax  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Genoa  I  Cagliari

woensdag 8 februari 2023

dinsdag 7 februari 2023

maandag 6 februari 2023