Nicolas Lombaerts wordt mogelijk hoofdtrainer in Jupiler Pro League

Nicolas Lombaerts wordt mogelijk hoofdtrainer in Jupiler Pro League
Donderdag 21 januari 2021 - 10:00   I   door Redactie

Nicolas Lombaerts (35) hield het na afloop van vorig seizoen voor bekeken als voetballer. Lombaerts hing zijn schoenen aan de wilgen en verdween in de anonimiteit. Tot nu.

Lombaerts dook op in Sjotcast en sprak daar onder meer over zijn toekomstplannen. Terwijl het er aanvankelijk op leek dat Lombaerts een andere weg zou inslaan, lijkt hij nu toch van plan om snel terug te keren in de voetbalwereld.

De 35-jarige Lombaerts werd eind vorig jaar al in verband gebracht met een terugkeer naar Zenit Sint-Petersburg. Er deden geruchten de ronde dat onze landgenoot scout kon worden bij zijn gewezen werkgever. Maar Lombaerts vindt het te vroeg voor een terugkeer naar Rusland.

Saai leven

“Momenteel ben ik vooral huisvader. Ik ben bezig met mijn dochter en zoon", steekt Lombaerts van wal in de podcast. "Af en toe ga ik golfen of speel ik padel. In het begin was het leuk om niets te doen, maar nu heb ik een redelijk saai leven. Dat komt vooral door corona, want ik was eigenlijk van plan om veel te reizen. Maar waar moet een mens nu nog naartoe gaan?"

“Ik ben wel bezig met mijn trainersopleiding, maar ik zou nu stage moeten lopen. Dat is niet simpel, want jongeren trainen niet in groep. En ik kan niet eens gaan meelopen met iemand zoals Dick Advocaat, wat ik toch van plan was."

(Lees verder onder de foto)

Trainer in Jupiler Pro League?

"Of ik niet zat te azen op de functie van sportief directeur bij Zenit? Momenteel zie ik me niet direct terugkeren naar Rusland. Ik kijk vooral naar mijn gezin en een terugkeer naar Rusland is moeilijk. Moest Zenit me ooit zo’n functie geven, dan zeg ik zeker niet ‘neen’. Maar dat is iets voor binnen een paar jaar."

"Ik wil eerst zien wat ik hier in België kan doen. Ik wil en moet eerst mijn strepen verdienen als trainer of sportief directeur vooraleer ik zo’n functie bij Zenit kan ambiëren. Mocht ik in België ervaring kunnen opdoen als trainer of sportief directeur, zou ik dat graag doen”, besluit Lombaerts. Het is dus niet uitgesloten dat Lombaerts straks opduikt bij een Jupiler Pro League-club.

Poll: Denk jij dat Nicolas Lombaerts een goede hoofdtrainer zou zijn?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KV Oostende  I  Zenit Sint-Petersburg

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024