Onvrede in Jupiler Pro League groeit, wordt competitie stilgelegd?

Onvrede in Jupiler Pro League groeit, wordt competitie stilgelegd?
Vrijdag 25 december 2020 - 11:30   I   door Redactie

Covid-19 hakt er bij sommige eersteklassers stevig in. Het speelschema wordt in de war gestuurd en spelers nemen gezondheidsrisico's, maar toch gaat het voetbal gewoon door. KV Kortrijk-trainer Yves Vanderhaeghe begrijpt er niets meer van.

"We kunnen de competitie beter stilleggen”, windt Vanderhaeghe er bij Het Nieuwsblad geen doekjes om. “Per gezin is één knuffelcontact toegelaten en voor alle duidelijkheid: ik leef de maatregelen strikt na, maar waarom voetballen wij nog? Het is voor de clubs moeilijk en alle begrip voor de belangen maar heeft dit wel nog zin en is het nog veilig?"

"We doen er nu alles aan om deze competitie in stand te houden. Wat is belangrijker: voetbal of veiligheid? Wij worden wel getest maar lopen toch nog risico’s. En wat een rompslomp om toch nog te kunnen voetballen. En wat is de meerwaarde om zonder publiek te spelen? Meer dan wat vertier voor de mensen die thuis zitten is het niet", besluit Vanderhaeghe.

Poll: Vind jij dat de competitie moet worden stopgezet?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024