Eindelijk spits beet: Club Brugge verrast iedereen met absolute transferbom

Eindelijk spits beet: Club Brugge verrast iedereen met absolute transferbom
Woensdag 23 december 2020 - 13:15   I   door Redactie

Club Brugge heeft dan eindelijk zijn spits binnen. En de naam is een complete verrassing. Niet Divock Origi, maar wel Bas Dost moet de aanvalslinie gaan leiden.

Het Algemeen Dagblad is het zeker: Bas Dost vervoegt in januari Club Brugge. Op enkele details na zou de overgang van de Nederlandse spits helemaal rond zijn. De 31-jarige aanvaller verlaat Eintracht Fankfurt en zal voor anderhalf jaar tekenen. Afgelopen zomer wilde blauw-zwart Dost al aantrekken, maar toen vond het geen akkoord met Eintracht Frankfurt over de transfersom.

De Nederlander vertrok in 2012 als topschutter van de Eredivisie (32 goals) van Heerenveen naar Wolfsburg, waar hij met ploegmaats als Kevin De Bruyne en Ivan Perisic in 2015 de beker won. In Portugal vestigde hij vervolgens zijn naam als goalgetter door in 127 duels voor Sporting Lissabon 93 keer te scoren. En ook drie bekers te veroveren.

Europees voetbal

In 2019 nam Frankfurt hem voor zo’n zeven miljoen euro over van Sporting Lissabon. Dost scoorde vorig seizoen 10 keer in 32 wedstrijden, maar haalde geen Europees voetbal. De 18-voudige international scoorde dit seizoen voor Eintracht Frankfurt, dat nu negende staat in de Bundesliga vijf keer in dertien matchen.

Poll: Is Dost een betere keuze dan Origi?

TAGS  I  Club Brugge  I  Eintracht Frankfurt

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024