Clement en Leko op voet van oorlog: “Hem eens goed te grazen nemen”

Clement en Leko op voet van oorlog: “Hem eens goed te grazen nemen”
Zondag 13 december 2020 - 08:00   I   door Redactie

Antwerp-Club Brugge lijkt nu al de match van het jaar. De clubs zelf doen er alles aan om de gemoederen te bedaren, maar na nieuwe onthullingen over de relatie tussen Clement en Leko, wordt dat nu nog moeilijker.

“Leko ken ik heel goed: we hebben samen gevoetbald bij Club en Beerschot. Toen hij begon als coach, is hij nog bij mij thuis geweest om te praten over voetbal.” Dat vertelt Club-coach Clement in Het Nieuwsblad. Dan komen die twee goed overeen, zou je denken. 

Maar Het Laatste Nieuws denkt daar heel anders over. De krant laat uitschijnen dat Club Brugge het verlies in de bekerfinale tegen Antwerp in augustus nog altijd niet verwerkt heeft. “Net zomin als Philippe Clement, op de Heizel door Leko tactisch verslagen”, valt er te lezen. “Meer dan 'Come on' en 'Keep pushing' kwam er die dag niet uit bij 'Phille', toen de trainers een eerste keer perfect verstaanbaar waren in een stadion.” 

Niet de beste vrienden

Waarna Het Laatste Nieuws nog een stapje verder gaat en een persoonlijke vete insinueert. “Leko kreeg in 2017 als opvolger van Preud’homme ook de voorkeur op Clement van het Brugse bestuur, terwijl het vroeger in de kleedkamer ook al niet de beste vrienden waren. Clement is dan wel niet rancuneus, Leko eens goed te grazen nemen, zal hem ongetwijfeld deugd doen.”

Zowel Club als Antwerp stuurden via hun website al een boodschap de wereld in om te benadrukken dat het artikel nergens op slaat en vinden het vooral jammer dat zoiets in de aanloop naar de topper voor onnodige commotie kan zorgen.

Poll: Speelt rivaliteit inderdaad een rol bij Clement en Leko?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024