Na Club Brugge nu ook Antwerp razend over affaire Leko

Na Club Brugge nu ook Antwerp razend over affaire Leko
Zaterdag 12 december 2020 - 22:00   I   door Redactie

De match is nog niet eens begonnen of de gemoederen in aanloop naar Antwerp-Club Brugge zijn al hoog opgelaaid. Nadat eerst Club Brugge zijn gal spuwde, is het de beurt aan Antwerp. 

Ook hier is de aanleiding een artikel in Het Laatste Nieuws met als titel ‘Stamnummer 1 = vijand nummer 1’, waarbij verwezen wordt naar de rivaliteit tussen beide clubs in het algemeen en die tussen CEO Vincent Mannaert en Antwerp-coach Ivan Leko in het bijzonder.

Club Brugge nam afstand van het artikel door op zijn website scherp uit te halen: “Dit is een artikel dat de flagrante feitelijke onjuistheden opstapelt en waarbij nagelaten werd om naast het doen van een fact-check minstens een reactie of wederwoord te vragen."

Niet wenselijk

En nu reageert ook Antwerp op zijn website. “Antwerp betreurt de manier van berichtgeving in Het Laatste Nieuws waarbij op een vrij ongenuanceerde manier een bepaald beeld wordt gecreëerd waarin we ons niet herkennen."

Vervolgens gaat het verder met: "Omdat dat beeld niet strookt met de realiteit en bovendien ook reacties zou kunnen uitlokken die niemand wenselijk vindt. Zeker in deze moeilijke tijden, waarin voetbal net een lichtpunt is voor zoveel voetbalsupporters.” Aan beide clubs nu om het artikel op en naast het veld te ontkrachten.

Poll: Moeten clubs lief zijn voor elkaar of mag een beetje rivaliteit wel?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024