Internationale pers snoeihard voor “zwak” Club, "wanhopige" Vanaken en Mignolet

Internationale pers snoeihard voor “zwak” Club,
Donderdag 05 november 2020 - 07:00   I   door Redactie

Club Brugge ging woensdagavond kansloos onderuit tegen Borussia Dortmund. De Belgische landskampioen verloor met 0-3 en de internationale pers is niet mals voor de troepen van Philippe Clement.

Kicker: “Borussia Dortmund op spaarstand voorbij Club Brugge

Borussia Dortmund neemt koppositie over na makkelijke zege tegen Club Brugge”, schrijft het Duitse Kicker. “Dankzij vroege goals en een sterke prestatie kon Dortmund snel de spaarstand aanzetten tegen Club Brugge. Dortmund hoefde na de 0-3 op geen enkel moment meer bang te zijn van Club Brugge.” 

L’Équipe: “Club Brugge op verdedigend vlak te zwak”

Borussia Dortmund maakte korte metten met Club Brugge, dat op verdedigend vlak te zwak was. Na rust, en bij een 0-3-tussenstand, leefde Club Brugge even op. Dortmund was in verdedigend opzicht echter solide en hield zonder problemen stand. Over drie weken, in Dortmund, kan Club Brugge zich geen fouten meer permitteren.”

Voetbal International: “Oliedom balverlies van Kossounou, Mignolet tast helemaal mis”

Club Brugge was niet opgewassen tegen het geweld van fenomeen Erling Braut Haaland”, opent het Nederlandse Voetbal International. “Na oliedom balverlies van Odilon Koussounou gaf Thomas Delaney voor, Club-keeper Simon Mignolet tastte helemaal mis, waarna Thorgan Hazard de 0-1 kon binnenschieten.”

“Hazard was een van de drie Belgen die in de BVB-basis mochten beginnen. Saillant genoeg leidden ook zijn twee ploeg- en landgenoten nog voor rust allebei een doelpunt in. In beide gevallen was Haaland diegene die de trekker overhaalde”, besluit VI.

Marca: “Hans Vanaken werd er wanhopig van”

“Het fenomeen Haaland heeft Club Brugge genekt”, schrijft Marca. “Afgelopen weekend hielden knieproblemen de Noor nog aan de kant, en dus kwam hij tegen Club Brugge met een grote honger aan de aftrap. In Brugge hield Haaland zich niet in. Met twee goals had hij een groot aandeel in de 0-3-zege van zijn ploeg. Hans Vanaken werd er wanhopig van”, merkt Marca nog op. “Tegen Bürki en een sterke defensie van BVB was het onbegonnen werk om te scoren. 

Poll: Vind jij de kritiek op Club Brugge terecht?

TAGS  I  Club Brugge  I  Borussia Dortmund  I  sport  I  voetbal

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024