Engeland wint van IJsland na duel met twee rode kaarten en twee strafschoppen

Zaterdag 05 september 2020 - 19:50   I   door Redactie

Engeland is met een overwinning aan de nieuwe campagne in de Nations League begonnen. De ploeg van Gareth Southgate won op het veld van IJsland met het kleinste verschil na een penaltydoelpunt van Raheem Sterling.

Lange tijd bleef er een 0-0-tussenstand op het scorebord staan. Engeland was baas, maar kon de defensie van IJsland niet ontwrichten. Toen Walker twintig minuten voor affluiten zijn tweede gele kaart kreeg, leek een gelijkspel het logische gevolg te gaan worden.

Maar het venijn zat in het slot van de partij. Ingason veroorzaakte een strafschop en slikte ook zijn tweede gele kaart. Sterling kon het weinig schelen; hij zette de elfmeter om. Twee minuten later kreeg ook IJsland nog een strafschop, maar Bjarnason miste en zo bleef het bij 0-1.

Poll: Denk jij dat de Rode Duivels bang moeten zijn van Engeland?