AA Gent kent slechte generale repetitie met nederlaag tegen Zulte Waregem

Zaterdag 01 augustus 2020 - 13:00   I   door Redactie

AA Gent heeft de stageweek in Jupille niet met een positieve noot kunnen afsluiten. De Buffalo's gingen na een ietwat vreemde partij met 2-1-onderuit tegen SV Zulte Waregem. Essevee trof in de eerste 5 minuten meteen 2 keer raak.

AA Gent koos tegen SV Zulte Waregem voor een type-elftal zonder Jonathan David die steeds meer op weg lijkt naar het Franse Lille OSC. Een basisplaats dus voor sterkhouders als Vadis, Kums, Ngadeu en Yaremchuk. Ook Francky Dury koos voor het sterkst mogelijke efltal bij Zulte Waregem.

De Buffalo’s leken in de aanvangsfase niet helemaal wakker. Zulte Waregem stond dan ook nog voor minuut 5 verstreken was met 2-0 voor. Berahino scoorde in de openingsminuut, Vossen verdubbelde meteen daarna met een fraaie knal van net buiten het strafschopgebied. Gent herstelde in de eerste helft het evenwicht stelselmatig. Depoitre plaatste na 20 minuten voetballen de aansluitingstreffer nipt naast het doel van Bossut.

Rood Srarfi en Vadis, zware blessure Bossut?

Essevee kende niet al te veel problemen, maar daar zorgde Srarfi even later domweg voor. De flankaanvaller reageerde totaal ongepast na een duel met Vadis Odjidja en werd met rood van het veld gestuurd. Na de rust kon Vossen na goed uitkomen van Kaminski de match niet beslissen. Aan de overkant kopte Yaremchuk net voor het uur de aansluitingstreffer binnen.

De wedstrijd stond nadien bol van de incidenten. Eerst kreeg Vadis zijn tweede gele kaart na een trekfout en meteen nadien ging Botaka flink door op Bossut. De doelman moest afgevoerd worden, het is nog niet geweten hoe lang hij out zal zijn.

In het slot van de wedstrijd verwaterde het spel compleet. Gent slaagde er met invallers Kvilitaia en Dorsch niet meer in om nog gevaarlijk te worden. Geen goede resultaat dus voor de Buffalo's met het oog op de competitiestart van volgend weekend.

Poll: Toch een tegenvallend resultaat voor AA Gent?