'Anderlecht wil dat Jupiler Pro League op déze manier wordt afgewerkt'

'Anderlecht wil dat Jupiler Pro League op déze manier wordt afgewerkt'
Donderdag 26 maart 2020 - 10:30   I   door Redactie

Er liggen verschillende scenario's op tafel om het huidige seizoen in de Jupiler Pro League af te sluiten. Als het van RSC Anderlecht afhangt, worden de play-offs alleszins nog gespeeld.

Viroloog Marc Van Ranst liet woensdag nog verstaan dat het niet realistisch is om ervan uit te gaan dat de play-offs nog zullen doorgaan. "De competitie dit jaar afronden? Neen, daar zie ik weinig mogelijkheden in. Misschien dat er nog een symbolische bekerfinale achter gesloten deuren kan afgewerkt worden, maar de competitie echt redden... Dat zal moeilijk zijn", aldus Van Ranst bij Het Laatste Nieuws.

Anderlecht is echter een andere mening toegedaan. Paars-wit hoopt dat de play-offs alsnog doorgaan. De reden daarvoor is simpel: Anderlecht, momenteel achtste in de stand, hoopt tijdens de play-offs alsnog een Europees ticket in de wacht te slepen.

Anderlecht is voor play-offs

"De voorzitter van de Pro League, Pierre François, ijvert om zoveel mogelijk matchen van de play-offs af te werken. Clubs als Anderlecht, Antwerp, Charleroi of Standard zijn voor", vertelt commentator Peter Vandenbempt aan Sporza.

"In het geval van Anderlecht of Genk omdat ze zo nog play-off I of Europees voetbal willen halen bijvoorbeeld of omdat een club hoopt nog een beter Europees ticket af te dwingen. Die clubs zeggen: 'we zien nog wel, er is nog veel tijd om te beslissen.'"

Poll: Begrijp jij het standpunt van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024