Mats Rits duidelijk na handsbal in Genk-Club: "Daarom kwam VAR niet tussen"

Mats Rits duidelijk na handsbal in Genk-Club:
Maandag 02 maart 2020 - 11:00   I   door Redactie

Mats Rits eiste zondagnamiddag een hoofdrol op tijdens KRC Genk-Club Brugge. Eerst door in de eerste helft de bal met de hand te beroeren in de eigen rechthoek en na rust door in de absolute slotfase voor de 1-2-overwinning te zorgen.

Bij Genk voelden ze zich vooral bestolen door die eerste fase met Rits in de hoofdrol. De Limburgers wilden een strafschop, maar kregen die niet. Scheids Lambrechts floot niet, de VAR greep niet in.

Rits zelf zorgde na afloop van de topper voor duidelijkheid. "Die bal is onmiskenbaar op mijn arm geweest", geeft Rits toe in Het Nieuwsblad. "Maar ik vond dit géén strafschop. Volgens mij schampte de bal eerst mijn hoofd en viel hij daarna per ongeluk op mijn arm", benadrukt de middenvelder in Het Laatste Nieuws.

""Het was - echt waar - nooit de bedoeling om de bal op deze manier te raken"

Als de bal via een ander lichaamsdeel tegen de hand komt, is er in de nieuwe reglementen geen sprake van hands. En daarom greep de VAR volgens Rits niet in. "Het was - echt waar - nooit de bedoeling om de bal op deze manier te raken. Als je hier de bal voor op de stip legt, moet je dat elke wedstrijd vijf keer doen", voegde hij er tot slot nog aan toe.

Poll: Vind jij dat dit penalty had moeten zijn voor Genk?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  voetbal

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024