Ex-refs vol ongeloof na Genk-Club: "Die 4 spelers hadden rood moeten krijgen"

Ex-refs vol ongeloof na Genk-Club:
Maandag 02 maart 2020 - 09:00   I   door Redactie

De gemoederen liep zondag hoog op tijdens de topper KRC Genk-Club Brugge. In een duel op de scherp van de snee gingen sommige spelers over de schreef.

Nog voor rust hadden er twee rode kaarten getrokken kunnen worden. “Er is duidelijk sprake van een elleboogstoot bij het duel tussen Balanta en Dewaest. Balanta gebruikt zijn elleboog als een wapen. Hier bestaat geen discussie over: Balanta had altijd rood moeten krijgen", aldus gewezen ref Stéphane Bréda bij de RTBF.

Nauwelijks tien minuten later ging Kouassi vol door op De Ketelaere. "Hier had ik wél een VAR-tussenkomst verwacht. Het was een gevaarlijke tackle: gestrekt been, studs vooruit, boven de enkel - want zijn hiel is van de grond - en hij zit eigenlijk ook nog ver van de bal. Dus ik zie eigenlijk weinig redenen om hem vrij te pleiten", aldus Tim Pots, een andere ex-ref, in Het Laatste Nieuws.

"Diatta verdiende rood, Mata flirtte met uitsluiting"

 

In de tweede helft ontsnapte Club Brugge nog eens aan twee rode kaarten. “Op het uur trapte Diatta vrijwillig op Thorstvedt, die zich op dat moment op de grond bevond. Diatta had geen enkele mogelijkheid om de bal te spelen. Het was pure frustratie en Diatta had dan ook rood verdiend", benadrukt Bréda.

“Ook Mata flirtte met rood", gaat Bréda verder. "Op een moment dat hij al geel had ging hij flink tekeer tegen de scheids. En niet veel later maakte hij een professionele fout om een Genkse aanval tegen te houden. Dat had ook rood kunnen en misschien wel moeten zijn."

Poll: Wie maakt voor jou de smerigste overtreding?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  voetbal

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024