Filip Joos erg hard voor topspits: "Ronduit traag en hij oogt zwaar en log"

Filip Joos erg hard voor topspits:
Zondag 22 januari 2017 - 18:08   I   door Redactie

Filip Joos is erg scherp voor Zlatan Ibrahimovic. De analist vindt dat de Zweedse spits niet meer zijn niveau van weleer haalt. De aftakeling is ingezet.

"De vijfendertigjarige Ibrahimovic weet beter dan wie ook dat zijn aftakelende lichaam een handicap is op een voetbalveld - hij is inmiddels ronduit traag, oogt zwaar en log - maar er is één strook waar dat lijf in verval wel nog van nut is: het strafschopgebied. Dus vertoeft hij zo veel mogelijk daar, in de zone van de waarheid", aldus Joos in zijn column in De Standaard.

"Ibrahimovic' waarheid is die van een tanende spits. Maar de manier waarop hij daartegen vecht is ronduit subliem. Alles wat niet meer lukt, doet hij niet meer, simpel. Normaal word je dan het stadion uitgeschreeuwd, maar de fans van Manchester United zijn juist dol op Ibrahimovic, in de magere jaren na Ferguson is de grandeur van de Zweed een welkome afleiding."

"Ibra nu al voor twee jaar bijtekenen. Of Mourinho is blind, of Mourinho is verblind. Door de gigantische persoonlijkheid van Zlatan, die erin slaagt te camoufleren wat zonneklaar is: dat hij verworden is tot een - fotogenieke! - spits voor matchen tegen de mindere goden."

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024