"Ik speelde vaak en AA Gent werd kampioen: ze mogen hun pollekes kussen dat ik toen ben gebleven"

Zaterdag 21 januari 2017 - 09:45   I   door Redactie

Hannes Van der Bruggen is nu toch weg bij AA Gent. Afgelopen zomer smeekte hij bijna dat hij mocht vertrekken. Nu is de middenvelder dus echt weg: hij gaat bij Kortrijk aan de slag.

"Váák heb ik gedacht: néén! Altijd dat gevoel dat ze mij naar de uitgang dúwden. Twee jaar geleden nog was de club rond met het Italiaanse Udinese. Maar ik vond het te vroeg en weigerde", vertelt Van der Bruggen in Het Nieuwsblad.

"Ik denk dat dit altijd een beetje is blijven hangen bij manager Michel Louwagie. So be it. Dat jaar werden we kampioen en speelde ik door de blessure van Sven Kums nog zo'n 25 matchen. Ik zei nog tegen Louwagie: Je mag je pollekes kussen dat ik ben gebleven.”

In de winterstop hoorde Van der Bruggen van manager Michel Louwagie dat Gent hem als pasmunt wilde gebruiken voor Birger Verstraete. “Dat kwam aan", zegt hij. "Ten dele zijn we wegwerpproducten, maar uiteindelijk beslis je zelf waar je naartoe gaat. Voetballen is het mooiste wat er is, maar op zulke momenten denk je toch: wééral!”

TAGS  I  AA Gent  I   Hannes Van der Bruggen

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024