‘Kompany grijpt meteen in en zorgt voor revolutionaire verandering bij RSCA’

‘Kompany grijpt meteen in en zorgt voor revolutionaire verandering bij RSCA’
Woensdag 22 mei 2019 - 17:30   I   door Redactie

Door de komst van Vincent Kompany gaat er bij RSC Anderlecht ongetwijfeld een frisse wind waaien. De Rode Duivel is uiterst ambitieus en hoopt volgend seizoen al meteen zijn stempel te drukken bij paars-wit.

Volgens Het Laatste Nieuws wil Kompany de manier van spelen van Pep Guardiola bij Manchester City introduceren bij Anderlecht. "Kompany brengt de inzichten, ­basisprincipes en de driehoeks­geometrie van zijn leermeester mee naar het Astridpark. Het voetbal van Man City, dat wil hij aanleren en uitdragen. Guardiola’s pressievoetbal vergt wel tijd", schrijft de krant.

"Een schaakspel wil Kompany het niet noemen, maar onder Guardiola is hij er meer en meer van overtuigd geraakt dat voetbal een positioneel spel is:  'Met elf spelers die zich ­constant bewust moeten zijn van waar ze moeten staan ten opzichte van hun ploegmaats, met of zonder bal.' Klokwerk Pep erin slijpen, is echter een traag en vermoeiend proces" schrijft HLN nog.

Uitputtingsslag

"Bij Anderlecht zal Kompany niet dezelfde kwaliteitsvolle spelers terugvinden als bij City, maar zonder Europees voetbal en dus zonder overvolle ­agenda zal hij wel meer tijd hebben dan Pep destijds bij City en Bayern om het verstikkende positiespel erin te ­kloppen. Het belooft een uitputtingsslag te worden", besluit de krant.

Poll: Denk jij dat Kompany deze manier van spelen erin gaat krijgen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Manchester City  I  Rode Duivels

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024