"Híj is voor Club Brugge de ideale opvolger van Ivan Leko"

Woensdag 08 mei 2019 - 11:00   I   door Redactie

Naar alle waarschijnlijkheid gaan Club Brugge en Ivan Leko aan het einde van dit seizoen uit elkaar. Achter de schermen zou het bestuur van blauw-zwart zelfs al werk maken van een opvolger voor zijn huidige trainer.

De naam van Philippe Clement, momenteel aan de slag bij KRC Genk, viel al meermaals in de wandelgangen van het Jan Breydelstadion. Volgens Victor Vazquez, ex-Club, zou Clement een goede keuze zijn.

Philippe is a great coach", vertelt Vazquez in Het Nieuwsblad. "Hij was eerst mijn assistent-coach en een tijdje hoofdcoach. Ik kon het altijd goed met hem vinden. Ik vind het sneu voor Brugge, maar ben blij voor hem dat hij met Genk de titel kan pakken.”

"Clement kent het huis"

Vazquez is zich ervan bewust dat Clement in beeld is bij Club Brugge. “Ja, ik weet het. Als Leko weggaat, is de terugkeer van Philippe voor mij de beste keuze. Hij zou een ideale opvolger zijn. Hij kent het huis, heeft een goede relatie met Vincent Mannaert en Bart ­Verhaeghe, kent de spelers."

"En als er geen ongelukken gebeuren, komt hij terug als een kampioenencoach. Hoe dan ook moet hij een moeilijke knoop doorhakken. Als hij nog een jaar bij Genk blijft, kan hij Champions League spelen. Dan kan hij zich bewijzen op een hoger niveau. Brugge daarentegen overleeft de voorronde van de ­Champions League misschien niet", besluit Vazquez.

Poll: Is Clement de ideale opvolger voor Leko?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal  I  KRC Genk

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024