Vliegt Courtois of Navas eruit? "Zidane gaat voor hém kiezen"

Vliegt Courtois of Navas eruit?
Dinsdag 30 april 2019 - 22:15   I   door Redactie

Het belooft een spannende strijd te worden tussen Thibaut Courtois en Keylor Navas. De twee doelmannen moeten in de komende maanden onder elkaar uitmaken wie volgend seizoen de eerste doelman van Real Madrid zal zijn. Trainer Zinédine Zidane zal begin volgend seizoen de knoop doorhakken.

Volgens Luis Alberto Diaz, hij volgt Real voor Marca, gaat Courtois het nog moeilijk krijgen onder Zidane. "Zidane is positief over Courtois", zegt Diaz bij Sporza. "Maar er is één probleem voor de Belg: de erfenis die Keylor Navas heeft meegekregen uit de vorige trainersperiode van Zidane bij Real."

"Met Navas in doel heeft Real onder Zidane 3 keer op een rij de Champions League gewonnen. En daardoor heeft Navas een streepje voor op Courtois. Niet alleen bij Zidane, maar ook bij de fans. De Costa Ricaan is heel geliefd bij het Real-publiek."

"Als ze op hetzelfde niveau presteren, kiest Zidane voor Navas"

"Vorige zomer was de hele club trots dat het Courtois had kunnen strikken. Hij is een talentvolle doelman en had een uitstekend WK gespeeld met België. Maar Courtois had de pech dat Real dit seizoen op een laag niveau speelde en mede daardoor heeft hij niet aan de verwachtingen voldaan", merkt Diaz verder nog op.

Voor de Real-watcher verdient Courtois het statuut van eerste doelman, maar de keuze is natuurlijk aan Zidane. "Als ik Real-trainer was, zou ik Courtois verkiezen boven Navas, maar Zidane is de trainer. Als Navas en Courtois op hetzelfde niveau spelen als dit seizoen, dan zal Zidane Navas behouden als eerste doelman. Tenzij Courtois de coach in de laatste maanden van dit seizoen nog kan overtuigen."

Poll: Wie vind jij de beste doelman?

TAGS  I  Real Madrid  I  KRC Genk  I  Rode Duivels  I  voetbal

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024