'Dit is de opmerkelijke reden waarom VAR Anderlecht géén strafschop gaf'

'Dit is de opmerkelijke reden waarom VAR Anderlecht géén strafschop gaf'
Maandag 29 april 2019 - 13:30   I   door Redactie

Er werd tijdens en na Club Brugge-Anderlecht opnieuw veel gezegd en geschreven over de beslissing van de videoref. Zo keurden de mensen in het busje een doelpunt van Wesley Moraes af omwille van - twijfelachtig - buitenspel en kreeg Anderlecht geen strafschop na hands van Clinton Mata.

Hoewel Mata de bal beroerde met zijn steunarm, had de bal toch op de stip kunnen belanden. Dat zegt gewezen scheidsrechter Serge Gumienny in Het Laatste Nieuws. "Het is op zijn minst een discussiegeval. Er had net zo goed strafschop gefloten kunnen worden."

"Mata doet zelf ook wel wat bewegingen met die arm. Ik heb niet de indruk dat die er zomaar ongelukkig tegen komt en hij niet alles doet om het contact te vermijden", gaat Gumienny verder.

"VAR grijpt niet in door onduidelijkheid"

Volgens de ex-ref greep de VAR niet in omdat de nieuwe regels rond hands onduidelijk zijn. "Moet de VAR dan tussenkomen? Dat is weer een andere vraag. Is het een clear error of niet?"

"Als je het mij vraagt, treedt de VAR niet op omdat er zoveel onduidelijkheid is over die regel dat hij er zelf liever zijn handen van afhoudt, maar zelfs met beelden is dit een moeilijke beslissing. Ik hoop alleen dat de bond nu niet opnieuw twee weken gaat wachten om deze situatie te verhelderen", besluit Gumienny.

Als de VAR effectief niet meer durft in te grijpen bij zulke fases, zijn we uiteraard ver van huis... Het is erg opmerkelijk, maar de nieuwe regels rond hands lijken de scheidsrechters dus niet bepaald te helpen.

Poll: Verdiende Anderlecht hier een penalty?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024