"De gesprekken tussen Club Brugge en Anderlecht zijn al aan de gang"

Woensdag 17 april 2019 - 20:00   I   door Redactie

Club Brugge en RSC Anderlecht gaan al sinds jaar en dag als rivalen van elkaar door het leven, maar als het moet kunnen beide ploegen ook de handen in elkaar slaan. Zo zijn er nu gesprekken tussen Club en paars-wit aan de gang met één doel: hun fans tegemoet komen.

Jaar na jaar worden er minder bezoekende fans toegelaten in Belgische stadions en dat probleem willen Club Brugge en Anderlecht nu aanpakken. "Er zijn zelfs gesprekken aan de gang tussen Anderlecht en Club Brugge om vanaf volgend seizoen in Jan Breydel en in het Vanden Stockstadion 1000 bezoekers toe te laten", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Vooral bij Anderlecht zijn ze het al eventjes beu dat er bij uitwedstrijden nauwelijks toeschouwers worden toegelaten. "Toestanden zoals in Eupen en Cercle Brugge, waar Anderlecht respectievelijk 757 en 635 kaarten kreeg terwijl het stadion slechts voor een derde gevuld was, doen de frustratie wel toenemen", weet Sport/Voetbalmagazine.

Tickets kopen voor thuisvak

"Om te protesteren tegen die behandeling hield Mauves Army onder meer prikacties in de stadions van Kortrijk, Eupen, Waasland-Beveren, Cercle Brugge en Oostende door tientallen tickets op te kopen in de thuisvakken en hun aanwezigheid discreet kenbaar te maken. Een vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid die ze niet van vandaag op morgen zullen stopzetten", besluit het weekblad.

"De kern van het probleem is simpel: de bezoekersvakken worden elk jaar kleiner. Nog niet zo lang geleden waren we op verplaatsing met 1300 tot 1400, nu is dat gezakt naar 1000", klinkt het bij Mauves Army. "De burgemeesters denken: hoe minder bezoekende supporters, hoe minder werk. Als voetbal een volkssport wil blijven, dan moeten we bepaalde overheidsmaatregelen aanvallen."

Poll: Vind jij dit een goed initiatief?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024