"Dát maakt het voor Fred Rutten moeilijk bij Anderlecht"

Maandag 25 maart 2019 - 16:00   I   door Redactie

Fred Rutten staat ondertussen enkele maanden aan het roer bij RSC Anderlecht. In het begin waren er veel twijfels over de Nederlandse trainer, maar hij leidde paars-wit uiteindelijk wel naar play-off 1.

En toch heeft Rutten het lang niet altijd even makkelijk bij Anderlecht. Zo is hij de Franse taal niet machtig. Iets wat toch een probleem is voor een coach van Anderlecht. "Met de Nederlandstaligen spreekt hij Nederlands. De rest? In het Engels, wat bij Anderlecht een beetje moeilijk is. Maar hij neemt zijn tijd opdat hij zeker juist begrepen wordt", vertelt Thomas Didillon in Het Nieuwsblad.

De doelman van de Brusselse club merkt daarnaast ook fijntjes op dat de zaken beter lopen sinds de komst van Rutten. "Sinds de komst van Rutten voetballen we efficiënter. Nu tellen de punten, niet het mooie spel. Of Rutten voor de déclic heeft gezorgd? Als je in de laatste zes matchen even vaak de nul houdt als in de 24 wedstrijden ervoor, is het wel duidelijk dat we sterker geworden zijn."

"Zege op Antwerp zorgde voor déclic"

"Maar ik vind het te simpel om te zeggen dat het dankzij een coach is. Ik denk dat de zege op Antwerp voor een déclic heeft gezorgd, waarop we hebben voortgebouwd", besluit Didillon.

Poll: Vind jij Rutten een geschikte trainer voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024