Club Brugge aast op Belgische smaakmaker uit JPL: “Ze maken zijn hoofd zot”

Club Brugge aast op Belgische smaakmaker uit JPL: “Ze maken zijn hoofd zot”
Maandag 04 februari 2019 - 11:00   I   door Redactie

De transferperiode is nog maar net achter de rug en Club Brugge versterkte zich uiteindelijk op geen enkele positie. Toch maakte blauw-zwart achter de schermen wel werk van een inkomende transfer.

Zo bewogen Vincent Mannaert en co hemel en aarde om Ortwin De Wolf binnen te halen. De 21-jarige doelman werd dit seizoen titularis bij Sporting Lokeren en maakte de voorbije maanden - ondanks de slechte prestaties van zijn team - al heel wat indruk.

In januari wilde Club de beloftevolle De Wolf aanwerven, maar dat lukte uiteindelijk niet. Afgelopen weekend verloor De Wolf vervolgens zijn plaats onder de lat aan Davino Verhulst. Trainer Glen De Boeck maakte na de nederlaag tegen KV Kortrijk duidelijk dat dat alles te maken heeft met de transferperikelen.

(Lees verder onder de foto)

"Ze maken zijn hoofd zot"

"Een doelman wisselen, dat is iets dat je bijna nooit doet. Alleen in noodgevallen", aldus De Boeck bij Het Laatste Nieuws. "En Ortwin is een heel getalenteerde keeper, écht. Die jongen is 21 jaar, pakt een goed seizoen en speelt toch tegen de degradatie. Tot daar aan toe."

"Maar dan maken ze deze winter vanuit een topclub (De Boeck doelt op Club Brugge, nvdr.) zijn hoofd zot, gaat zo'n jongen dromen en wil hij naar die topclub. En dan heeft hij een entourage die hem nóg zotter maakt... Daardoor verliest hij zijn focus, komt hij soms zelfs niet meer aan trainen toe. Wel, ik sprak hem daar deze week over aan, en weet je wat hij zei? 'Coach, je hebt gelijk'. Als een keeper dát zegt, weet je genoeg."

"Er staat De Wolf een mooie carrière te wachten"

"Ik denk dat die jongen blíj was dat hij niet moest spelen", gaat De Boeck verder. "Soms moet je zo'n jonge gast tegen zichzelf beschermen. Anders ben je hem voor langere tijd kwijt. En dat heeft niets met Ortwin zelf te maken. Maar op een bepaald moment bezwijkt iemand onder de druk."

"Kijk naar z'n matchen tegen Eupen en vorige week tegen Zulte Waregem. Als je ziet dat die jongen het noorden kwijt is, met alle factoren errond, moet je hem als coach beschermen. Er staat hem een mooie carrière te wachten, maar onderschat de situatie waarin hij zit niet. Dit was het moment om te wisselen. Deze keuze was te rechtvaardigen, ook al heb je als coach ongelijk als je verliest. Davino was scherp, gretig en speelde een goede match."

Poll: Zou De Wolf een goede eerste doelman zijn voor Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Lokeren

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024