Verheyen over coach zijn bij KV Oostende: "Ik heb me enorm geërgerd"

Verheyen over coach zijn bij KV Oostende:
Dinsdag 08 januari 2019 - 14:39   I   door Redactie

Gert Verheyen blikt in Het Laatste Nieuws terug op zijn eerste zes maanden als clubcoach. Afgelopen zomer begon hij zijn nieuwe carrière bij KV Oostende en daar heeft hij nog geen moment spijt van gehad.

"Ik heb me de stap nog geen moment beklaagd. Ook de keuze voor deze club niet - ze past goed bij mij. Ik wou dit echt. De opoffering is maximaal, maar dat is voor veel mensen zo die hun job doen. Vaak kom ik thuis en betrap ik mij erop dat ik meteen weer achter die computer zit", vertelt Verheyen in HLN.

"Je kan een tegenstander nooit genoeg ontleden. Je volgt niet alleen de komende tegenstanders, maar wil ook de evolutie van alle andere clubs zien. Zo kijk ik elke weekend vijf of zes van de acht wedstrijden."

Al had hij het in het begin niet altijd even makkelijk. "Het is vaak gebeurd dat ik ongelukkig was toen ik in de wagen naar huis reed. Veel dingen waren niet naar mijn zin. Niet per se omdat ik vroeger alleen maar aan de top gespeeld heb. Ik was gewoon niet content van wat ik zag op training. En dan ging het vooral over het enthousiasme."

Betere sfeer

"Ik heb daarin toegevingen moeten doen", gaat Verheyen verder. "Vaak heb je zelf een goed idee, maar voel je dat dit niet zo onthaald wordt. Bepaalde dingen heb ik moeten veranderen om de spelers enthousiast te houden, want ik ergerde me enorm. Dat is gekeerd. We zijn nu veel beter gestart dan vorige zomer. Spelers durven veel meer laten zien wie ze zijn. De sfeer is beter - we zijn aan het groeien."

Poll: Vind jij Verheyen een goeie coach?

TAGS  I  KV Oostende

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024