Kompany onthult bijzonder geheim over memorabele match tegen Brazilië

Kompany onthult bijzonder geheim over memorabele match tegen Brazilië
Vrijdag 28 december 2018 - 16:36   I   door Redactie

De Rode Duivels pakten afgelopen zomer brons op het WK in Brazilië. In de kwartfinales namen ze de maat van Brazilië. Vincent Kompany opende - via een Braziliaan - de score. En aan dat doelpunt hangt een bijzonder verhaal vast.

Op de dag van de wedstrijd tegen Brazilië oversliep Kompany zich en miste hij de tactische bespreking. Als bij wonder kwam er net daardoor een tactische ingeving naar buiten bij de verdediger. "We moesten heel vaak rondreizen", vertelt de verdediger bij Sporza. "We hadden slechte gordijnen en het was echt bijna de hele nacht licht. Ik had al een paar dagen niet goed geslapen, dus ik was echt kapot."

"Ik doe dat normaal nooit, maar ik nam die nacht voor de match een slaappilletje. Ik nam dat pilletje voor ik mijn alarm gezet had. Ik werd dan ook belachelijk laat wakker, om 1 uur in de namiddag. Ondertussen was het al meeting geweest over de stilstaande fases en was de ploeg al gaan wandelen. Ik was er niet bij. Niemand kon me bereiken."

"Ik zei 'Alsjeblief, verander die stilstaande fases'"

"Dus ik moest later met Thierry Henry die bespreking inhalen", gaat Kompany verder. En het was daar dat hem iets opviel. "Hoe Brazilië verdedigt, is exact hoe wij bij City verdedigen. Wij verdedigen gewoon de zones. En dan zijn er 3 spelers die de inlopende sterke koppers moeten blokkeren, maar die staan altijd op dezelfde positie. Dat is een faling van dat systeem."

"Dus ik zit alleen samen met Henry en ik zeg: 'Alsjeblief, verander die stilstaande fases.' Want de trainer van Brazilië was ook nog 5 dagen bij Guardiola geweest. Dus ik duid de zwaktes aan en zeg: 'Ik ga zo lopen en zeg tegen Chadli dat hij die bal precies daar geeft.'  Ik was zo blij omdat ik in eerste instantie ook wel dacht dat ik die bal nog meer had aangeraakt dan uiteindelijk bleek. En dat ik dat doelpunt gemaakt had. Maar die eerste twee corners van België gebeuren alleen maar omdat ik in die meeting te laat was", besluit Kompany.

Poll: Was de match tegen Brazilië de mooiste die jij ooit zag van de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Brazilië

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024