'Anderlecht schrapt grote naam van verlanglijstje'

'Anderlecht schrapt grote naam van verlanglijstje'
Woensdag 19 december 2018 - 13:00   I   door Redactie

Heel wat Belgische en Nederlandse trainers werden al in verband gebracht met een overstap naar RSC Anderlecht. Sinds het ontslag van Hein Vanhaezebrouck is de positie van hoofdtrainer vacant en zijn voorzitter Marc Coucke en zijn rechterhand Michael Verschueren op zoek naar een opvolger.

Hoewel de komst van een Belgische of Nederlandse trainer enigszins voor de hand ligt, is het goed mogelijk dat Coucke vriend en vijand weet te verrassen. Volgens Italiaanse media heeft Anderlecht immers contact opgenomen met niemand minder dan Roberto Donadoni.

De 55-jarige oefenmeester stond doorheen zijn loopbaan onder meer aan het roer bij Livorno, Napoli, Parma en de Italiaanse nationale ploeg. Tussen 2015 en 2018 was hij actief bij Bologna, maar momenteel zit Donadoni zonder werk. Of de Italiaan open staat voor een avontuur in het Constant Vanden Stockstadion, is nog niet duidelijk.

Update 21/12 - 13:00

Donadoni wordt niét de nieuwe trainer van Anderlecht. Dat meldt Het Nieuwsblad. Paars-wit kwam de gewezen bondscoach van Italië eerder deze week op het spoor, maar hij past niet binnen het gezochte profiel. Donadoni wordt gezien als een defensieve coach - té defensief voor paars-wit.

Poll: Zou dit een goede trainer zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Italië  I  Napoli  I  Bologna  I  Parma  I  Livorno

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024