'Deze toptrainer staat helemaal bovenaan op het verlanglijstje van Coucke'

'Deze toptrainer staat helemaal bovenaan op het verlanglijstje van Coucke'
Woensdag 19 december 2018 - 18:10   I   door Redactie

Wie wordt de nieuwe hoofdtrainer van RSC Anderlecht? Het zou zomaar de naam van een nieuwe realitysoap kunnen zijn, maar voor Marc Coucke en Michael Verschueren is het bittere ernst. Zij moeten de ontslagen Hein Vanhaezebrouck vervangen door een man die paars-wit uit het slop kan halen.

Het moet er straks boenk op zijn en daarom zullen Coucke en Verschueren hun tijd nemen om de juiste trainer voor Anderlecht te vinden. Eén (top)trainer ligt momenteel in polepositie: Peter Bosz.

De 55-jarige Nederlander was succesvol bij onder meer Vitesse en Ajax, waarna hij zijn kans waagde bij Borussia Dortmund. Een verhaal dat op een sisser afliep, want Bosz moest na amper enkele maanden alweer vertrekken in het Signal Iduna Park.

Streepje voor op de Boer en co

Bosz zit inmiddels al een jaar zonder werk en het begint dus opnieuw te kriebelen om ergens aan de slag te gaan. Bij Anderlecht zou hij een streepje voor hebben op andere coaches zoals Frank de Boer, Frank Vercauteren en Phillip Cocu.

Of Bosz, die een nieuw avontuur in een grote competitie ambieert, haalbaar is zal in de komende dagen en/of weken moeten blijken.

Poll: Zou jij Bosz een goede keuze vinden?

TAGS  I  Ajax  I  Vitesse  I  Borussia Dortmund  I  Anderlecht

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024