Rode Duivels uitgeschakeld na grootste afgang in jaren

Zondag 18 november 2018 - 22:35   I   door Redactie

Wat niemand had verwacht, is toch gebeurd. De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de Nations League. De Belgen gaven een 0-2-voorsprong nog uit handen in Zwitserland. België verloor na een dramatische wedstrijd met 5-2.

Er leek geen vuiltje aan de lucht na 20 minuten. De Rode Duivels stonden 0-2 voor. Eerst strafte Thorgan Hazard een blunder van de Zwitsers achterin af en nadien scoorde de broer van Eden na een mooie actie met een heerlijk schot.

Zwitserland kwam met een erg goedkope penalty - er was niets aan de hand - terug in de match. Rodrigues nam het geschenkje in dank aan en stuurde Courtois naar de verkeerde hoek. Nauwelijks vijf minuten later stond het al gelijk. Seferovic vloerde Courtois een tweede keer. De Rode Duivels zakten als een pudding elkaar en het werd ook nog 3-2 voor de rust. Opnieuw was het Seferovic die scoorde.

Zelfs bij 3-2 waren de Belgen nog geplaatst voor de final 4, maar ook dat konden de Belgen niet vasthouden. Na de rust bleven de Zwitsers baas en Elevdi stuurde de bal langs Courtois: 4-2. Pijnlijk, anders kan je het niet noemen. De Belgen konden enkel dreigen via een schot van Hazard. Uiteindelijk werd het nog 5-2 via een kopbal van Seferovic.

Poll: Is deze generatie Rode Duivels over hun top heen?