Genk blijft leider na amusante topper tegen Club Brugge

Zaterdag 03 november 2018 - 19:48   I

KRC Genk en Club Brugge hebben elkaar zaterdagavond in bedwang gehouden. De Limburgers begonnen uitstekend aan de topper, maar Club knokte zich in de match en kreeg na rust zelfs de beste kansen om de zege te pakken.

Genk liet er geen gras over groeien en greep Club onmiddellijk naar de keel. De regerende landskampioen zag dat het gevaar van overal kwam bij de thuisploeg en na tien minuten was het al raak. Ndongala was het eindstation van een mooie aanval en duwde de bal simpel binnen: 1-0.

Club knokt zich in de match, Schrijvers scoort

Club kwam gaandeweg beter in de match en in het slotkwartier van de eerste helft waren de Bruggelingen duidelijk baas. Scoren lukte echter pas na rust, toen de bezoekers uitstekend aan de tweede helft waren begonnen. Schrijvers - uitgerekend hij - tekende vanop de rand van de grote rechthoek voor de gelijkmaker.

Blauw-zwart stoomde door en kreeg via Wesley, die vergat binnen te knikken, zelfs de kans op 1-2. Niet veel later had Aidoo veel geluk. Hij wilde een bal ontzetten en kopte tegen zijn eigen lat. Het ging goed op en neer, want aan de overkant moesten Horvath en Mechele alles uit de kast halen om Genk het scoren te beletten.

Genk blijft leider

In een slotfase waarin het nog alle kanten uit kon, viel er uiteindelijk geen doelpunt meer. Na een uiterst genietbare topper blijft Genk leider in de Belgische competitie. Het telt 34 punten, Club volgt op drie punten.

Poll: Is dit een correct resultaat?