'KV Mechelen diep in de problemen, ook Johan Timmermans was op de hoogte'

'KV Mechelen diep in de problemen, ook Johan Timmermans was op de hoogte'
Vrijdag 02 november 2018 - 08:00   I   door Redactie

Het net lijkt zich helemaal te sluiten rond KV Mechelen. Uit nieuwe afgeluisterde telefoongesprekken merk je dat de nervositeit bij KVM voor de laatste wedstrijd tegen Waasland-Beveren bijzonder groot was. Ook voorzitter Johan Timmermans leek gedeeltelijk op de hoogte.

Dat blijkt uit een kort gesprek dat Het Nieuwsblad weergeeft:

Steemans (financieel directeur van KVM): “Ik heb een nieuw nummer. In deze periode weet je nooit. Een beetje wisselen kan geen kwaad. (...) Gisteren heb ik Olivier Swolfs ontmoet. Over zondag (de wedstrijd tegen Waasland Beveren, nvdr.) mag je gerust zijn. (...) Beveren heeft ­gezegd dat het absoluut wil meewerken. We zijn er volop mee bezig.”

Timmermans: “Gaan hun spelers ­allemaal spelen? Je begrijpt wat ik bedoel.”

Steemans: “Ze gaan een mix doen. Dejan (Veljkovic) heeft met ­Moeskroen gesproken. Paul (Allaerts) is op zijn hoede en heeft alles onder controle. Vrijdag zal hij samen met de trainer de spelers toespreken om ze wat bang te maken. Dat ze niet mogen ingaan op voorstellen want dat er controle is.”

Uit latere gesprekken blijkt dat ook bij Waasland-Beveren bestuursleden op de hoogte waren. Sommige spelers werden benaderd, buiten het medeweten van toenmalig trainer Sven Vermant om. Hij wilde immers met zijn sterkste elftal aantreden. Degradatie én schrapping dreigt voor beide clubs.

Poll: Moeten beide clubs degraderen?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Waasland-Beveren

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024