‘Dit is de échte reden waarom Leko kapitein Vormer op de bank zette’

‘Dit is de échte reden waarom Leko kapitein Vormer op de bank zette’
Woensdag 31 oktober 2018 - 15:39   I  

Club Brugge won dinsdagavond met ruime 4-0-cijfers van een zwak KV Oostende. Opvallend: blauw-zwart had daar zijn kapitein Ruud Vormer, nochtans fit, niet eens voor nodig. De Nederlander bleef negentig minuten lang op de bank.

Dat Ivan Leko zijn kapitein voor de match tegen KVO op de bank zette, was voor velen enigszins een verrassing. Maar waarom mocht Vormer nu niet in actie komen? Leko had er zo zijn redenen voor.

Uit vorm en bang voor vijfde gele kaart

Vormer, die al een tijdje uit vorm is, kreeg rust van Leko, maar dat was niet alles. De Kroatische oefenmeester van Club wilde ook voorkomen dat Vormer tegen Oostende tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aanliep. En dan zou Vormer de topper tegen Genk aan zich voorbij zien gaan hebben.

En toch: Vormer op de bank bij Club, het blijft een rariteit. Het Laatste Nieuws meldt dat het al van 11 februari geleden is dat Vormer nog eens op de bank begon. Toen tegen Waasland-Beveren. Gisteren kwam Vormer zelfs niet van de bank af. Dat is dan weer al geleden van 31 januari 2016 tegen Lokeren.

Poll: Was het een goed idee om Vormer op de bank te zetten?

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Oostende

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024