Vanhaezebrouck over RSCA-speler: "Over 2 jaar staat hij zo ver als Trossard"

Vanhaezebrouck over RSCA-speler:
Dinsdag 30 oktober 2018 - 14:38   I  

Het was tot dusver al een seizoen met vallen en opstaan voor RSC Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck probeert jonge jongens te lanceren, maar dat blijkt lang niet altijd evident. Hij vraagt dan ook geduld.

 

“Kijk, bij veel clubs heb ik tijd nodig gehad en hebben ook mijn spelers tijd nodig gehad om samen iets op te bouwen”, tekende Het Nieuwsblad tijdens de persconferentie in aanloop naar de match tegen Lokeren op uit de mond van Vanhaezebrouck.

“Dit Anderlecht heeft zowat de jongste ploeg van allemaal. Die gasten gaan nog fouten maken. Sommigen staan nog niet ver genoeg om matchen te beslissen en om bepalend te zijn. Dat zal nog komen.”

"Anderlecht heeft minder tijd dan Genk"

Vanhaezebrouck vergelijkt zijn ploeg met het Genk van de voorbije jaren. “Iedereen is vol lof over het huidige Genk. Ik ook, maar vergeet niet dat Genk drie jaar heeft kunnen bouwen. Ik herinner mij seizoenen waarin Trossard zelfs vaak op de tribune zat, waarin Samatta uit de ploeg werd gehouden door Karelis...Die ploeg is nu ouder en rijper geworden."

"Als jongens als Saelemaekers, Bornauw, Amuzu twee jaar tijd krijgen dan garandeer ik jullie dat zij ook bepalende spelers zullen zijn bij Anderlecht. Pas over twee jaar staan ze zo ver als Trossard. Alleen heeft men bij Anderlecht minder tijd dan bij Genk. Hier verwacht men terecht dat we meteen meedoen voor de prijzen. Maar in de competitie kunnen we nog veel goedmaken.”

Poll: Gaat Saelemaekers beter worden dan Trossard?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024