Nieuw Belgisch goudhaantje: "Hij is nu al bij de 20 beste spelers in JPL"

Nieuw Belgisch goudhaantje:
Dinsdag 30 oktober 2018 - 08:05   I  

Ons land kan nog even verder met de zogeheten gouden generatie Rode Duivels. Toch moeten er op middellange termijn nieuwe jongens opstaan die de kar kunnen trekken. In dat opzicht is het onder meer uitkijken naar Bryan Heynen (21).

De Limburger klopt steeds nadrukkelijker op de deur bij KRC Genk en is ondertussen ook international bij de U21 van België. Selectieheer Johan Walem is danig onder de indruk van Heynen.

“Bryan is een schitterende gast. Hij is ook altijd gedisciplineerd, soms een beetje te. Iedereen erkent zijn kwaliteiten: verliest zelden of nooit de bal en kan zowel korte als lange passes nauwkeurig geven. Ook zijn kopbalspel is er fel op vooruit gegaan. Misschien is zijn grootste kwaliteit wel dat hij altijd op de juiste plaats staat bij balverlies", zegt Walem in Het Belang van Limburg.

"Als hij kansen krijgt, is hij top"

Walem is ook van mening dat Heynen nog veel progressie kan boeken. "Bryan beseft dat hij geduldig moet wachten op zijn kansen, maar als die er komen is hij top. Hij bewijst dat nu opnieuw. Hij bevindt zich nu al bij de twintig beste spelers van eerste klasse, maar hij kan nog sterker worden", voorspelt de coach van de beloften.

"Bryan is zonder twijfel een van mijn belangrijkste spelers sinds het begin van de EK-campagne. Elke speler van de beloften droomt luidop van de eerste ploeg, maar iedereen beseft dat de keuze groot is bij Roberto Martinez. Laat hem eerst presteren op het hoogste niveau in België en dan kan die kans volgen, maar dat zal pas na het EK in Italië en San Marino zijn", besluit Walem.

Poll: Gaat Heynen Rode Duivel worden?

TAGS  I  KRC Genk  I  Rode Duivels

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024