Delferière past wel érg vreemde uitleg over Veljkovic aan

Delferière past wel érg vreemde uitleg over Veljkovic aan
Dinsdag 16 oktober 2018 - 17:01   I  

Bart Vertenten en Sébastien Delferière werden vorige week geschorst door de voetbalbond vanwege hun mogelijk aandeel in de fraudezaak rond matchfixing en witwaspraktijken. De twee topscheidsrechters schreeuwen echter hun onschuld uit en één scheidsrechter komt nu met een wel heel opvallende verklaring op de proppen over zijn relatie met Veljkovic.

In Het Nieuwsblad wordt meester De Quevy, de advocaat van Sebastién Delferière, aan het woord gelaten. "Meneer Delferière heeft helemaal niets te maken met matchfixing. Hij heeft inderdaad één procent korting op de aankoop van een auto geaccepteerd en erkent een vriend te zijn van Veljkovic. Hij heeft die toevallig ontmoet en wist zelfs niet dat hij een spelersmakelaar was”, staat te lezen in Het Nieuwsblad.

De geschorste scheidsrechter is er volgens zijn advocaat erg aan toe. “Hij begrijpt niet wat er gebeurt, ik zag een man in tranen. Het is een schandaal en helemaal buiten proportie. Het vermoeden van onschuld wordt geschonden in dit dossier”, aldus Het Nieuwsblad.

Update 16/10 - 17:00

De advocaat heeft de uitleg van Delferière inmiddels alweer aangepast. "Mijn cliënt wist dat Veljkovic een makelaar was, maar niet van welke spelers", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Poll: Mogen scheidsrechter banden hebben met scheidsrechters?

TAGS  I  Het Nieuwsblad

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024